Samen elke dag wijzer worden

Welkom en inschrijfprocedure

Welkom 
Welkom op de website van Basisschool het Noorderlicht. U heeft ons gevonden, toevallig of misschien wel heel bewust. In ieder geval vinden wij het fijn dat u onze website bezoekt. Op deze website kunt u allerlei informatie vinden over onze school en over het onderwijs dat wij geven. 

Wanneer mag u een school kiezen? 
Uw kind mag vanaf 4 jaar naar school. In ons land moeten alle kinderen naar school als ze vijf jaar oud zijn. Ze zijn dan leerplichtig. Deze leerplicht is wettelijk vastgelegd. Daarnaast stuurt de gemeente u een brief als uw kind drie jaar wordt. In die brief staat wanneer u uw kind kunt inschrijven.
Enkele weken voordat uw kind vier jaar wordt mag uw kind enkele dagdelen naar school om te wennen. Dit heet de kennismakingsperiode. Deze kennismakingsperiode duurt 5 dagdelen. Op Het Noorderlicht is het gebruikelijk dat de leerkracht van de kleutergroep circa 4 weken voordat uw kind vier jaar wordt een uitnodiging stuurt waarop de datum staat voor de eerste kennismakingsdag (of dagdeel). 

Nader kennismaken 
We stellen het erg op prijs als ouders/verzorgers een bewuste keuze maken voor onze school. Allereerst kunt u de schoolgids inzien, welke ook op de website is gepubliceerd. Mocht u dan nader kennis willen maken met onze school, dan bent u natuurlijk van harte welkom. U kunt een afspraak maken voor uw toekomstige 4 jarige met Annette de Wit; directeur van Het Noorderlicht. U krijgt dan alle informatie en een uitleg over de werkwijze van onze school. Na dit gesprek kunt u uw kind inschrijven.

Intakegesprek 
In een persoonlijk gesprek geven we u een toelichting op onze manier van werken en geven we antwoord op de vragen die bij u leven, dit alles gevolgd door een rondleiding, waardoor u vooral de sfeer binnen Het Noorderlicht kunt ervaren. Dit intakegesprek is vrijblijvend en we stellen het op prijs als u uw zoontje of dochtertje meeneemt, zodat die ook de sfeer in de kleutergroepen (of andere groepen, indien van toepassing) kan ervaren. Mocht u na dit intakegesprek het besluit nemen uw kind op Het Noorderlicht aan te melden, kunt u het inschrijfformulier invullen en inleveren bij de school. 

Graag tot ziens!