Welkom en inschrijfprocedure

 
Welkom op de website van Basisschool het Noorderlicht. U heeft ons gevonden, toevallig of misschien wel heel bewust. In ieder geval vinden wij het fijn dat u onze website bezoekt. Op deze website kunt u allerlei informatie vinden over onze school en over het onderwijs dat wij geven. 

Wanneer mag u een school kiezen? 
Uw kind mag vanaf 4 jaar naar school. In ons land moeten alle kinderen naar school als ze vijf jaar oud zijn. Ze zijn dan leerplichtig. Deze leerplicht is wettelijk vastgelegd. Daarnaast stuurt de gemeente u een brief als uw kind drie jaar wordt. In die brief staat wanneer u uw kind kunt inschrijven.
Enkele weken voordat uw kind vier jaar wordt mag uw kind enkele dagdelen naar school om te wennen. Dit heet de kennismakingsperiode. Deze kennismakingsperiode duurt 5 dagdelen. Op Het Noorderlicht is het gebruikelijk dat de leerkracht van de kleutergroep circa 4 weken voordat uw kind vier jaar wordt een uitnodiging stuurt waarop de datum staat voor de eerste kennismakingsdag (of dagdeel). Voor het jonge kind: Victor de Verkenner.  

Onze school heeft extra aanbod voor het jonge kind: Kinderopvang, Voor-en vroegschoolse educatie (VVE) peuteropvang en Victor de Verkenner. 
We vinden het belangrijk dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Vanaf september 2021 zijn we een groep gestart voor drieënhalf jarige peuters die bij ons zijn ingeschreven. Deze kinderen mogen op woensdagochtend in de groep van Victor de Verkenner de basisschool ontdekken. Victor de Verkenner is een leergierig en speels aapje dat de kinderen meeneemt in de nieuwe wereld van de basisschool. De peuters van Victor de Verkenner maken spelenderwijs kennis met de leerkrachten en klasgenootjes van de school. Als u uw kind inschrijft op onze school en uw peuter is drieënhalf jaar, dan kan hij/zij GRATIS aansluiten bij de groep van Victor de Verkenner. 
Superleuk, jij komt toch ook? 


Nader kennismaken 
We stellen het erg op prijs als ouders/verzorgers een bewuste keuze maken voor onze school. Allereerst kunt u de schoolgids inzien, welke ook op de website is gepubliceerd. Mocht u dan nader kennis willen maken met onze school, dan bent u natuurlijk van harte welkom. U kunt een afspraak maken voor uw toekomstige 4 jarige met Marissa de Vliegh; intern begeleider van Het Noorderlicht. U krijgt dan alle informatie en een uitleg over de werkwijze van onze school. Na dit gesprek kunt u uw kind inschrijven.

Intakegesprek 
In een persoonlijk gesprek geven we u een toelichting op onze manier van werken en geven we antwoord op de vragen die bij u leven, dit alles gevolgd door een rondleiding, waardoor u vooral de sfeer binnen Het Noorderlicht kunt ervaren. Dit intakegesprek is vrijblijvend en we stellen het op prijs als u uw zoontje of dochtertje meeneemt, zodat die ook de sfeer in de kleutergroepen (of andere groepen, indien van toepassing) kan ervaren. Mocht u na dit intakegesprek het besluit nemen uw kind op Het Noorderlicht aan te melden, kunt u het inschrijfformulier invullen en inleveren bij de school. 

Graag tot ziens! 
Cookie instellingen